dilluns, 22 d’octubre del 2012

Anam a la Cerdanya

Aquest any anam de viatge a la Cerdanya a la Cerdanya de dia 11 a 14 de febrer. Farem moltes coses: visitarem Cosmocaixa, zoo de Barcelona, farem  patinatge sobre gel, esquí a la Molina, visitarem el Maremagnum, farem  Raid Multiventura, Cine 3D, Aquarium..
Hi anirem els fillets/es de 6èA i 6èB.
També farem una botiga i vendrem: collans, anelletes, bressoletes, ninots de pelutx, juguets, pales de batbinton, pissarra, llibres, jocs de taula, jocs per l'ordinador...
Començarem a obir la botigua dia 12 de novembre . A obrir la botiga dia 12 de novembre a les 9:00, 11:30 i 14:00 al pati i al gimnás.
Esperem que vingueu!!!

dilluns, 17 de setembre del 2012

Entrada al bloc


Enguany som els grossos de l' escola, es el darrer any que anam a la escola Margalida Florit, Tenc moltes ganes de que acabi la escola en però per una altra banda no per no enyorar els meus amics, aquest any ens toca anar de viatge a la neu, als Pirineus!!! també tenc moltes ganes de esquiar!

dilluns, 4 de juny del 2012

PORTES OBERTES

Dia 8 de juny a les 19h a Margalida Florit hi ha portes obertes: A la nostra classe mostrarem el vídeo de la Bella Dorment del Bosc, farem 2 sessions: la primera a les 19h i la segona a les 19:30.
I també farem l'exposició d'escuts heràldics.
Esperem que tothom pugui venir!!!

dilluns, 14 de maig del 2012

CONTA CONTES


Dia 20 d'abril vam contar un conte als fillets de P3, jo vaig fer el conte La Cabreta i me va tocar amb n'Olga. Feia el conte de la Pocahontas. Els fillets se nomien Aya i Josep. Ens va anar perfecte, però un fillet estava davant el meu escenari i li tapava a l'altra.
Després jo tenia unes titelles de recanvi i els hi vaig donar 2 a cada un, els i deixava triar. N'Olga els i va donar unes titelles i uns dibuixos per que se'ls enduguessin a casa seva.
Va anar tot molt bé, apart que no deien res.

dimecres, 2 de maig del 2012

Cova dels Coloms


Dia 24 d'abril vam anar d'excursió a sa Cova des Coloms (En es Migorn Gran), quan hi vam ser vam berenar i mentres xerravem. Després n'Isaac i n'Alex van dur una pilota de futbol i la xutàvem tota la classe inclus na Sandra, per veure si arribàvem a dalt de tot però ningú i va arribar, perquè media 24m.
Després vam anar a la Cova Polida, va ser una passada. I havia: estalactites i estalagmites, però casi totes estaven tallades. Va ser una pena, quan vam sortir vam anar el grup blau amb na Sandra i el grup groc amb na Cati. En Victor, en Pepe posaven pedres pel camí i jo posava branques, pedres grosses i ells petites, però els altres ens duien 10 metres de distancia.
Quan vam ser a la platja de Bini Gaus vam esperar als altres i quan van arribar el cap de 5 minuts vam treure la pilota de n'Isaac i vam jugar a fútbol i vam guanyar!!!
A la tornada vaig seure amb n'Isaac.

Me va agradar molt l' excursió i per jo lo més divertit va ser quant posava les pedres i branques. Les coves van ser molt polides.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Manolito gafotas

En el segundo trimestre Sandra nos ha leído el libro Manolito Gafotas, de Elvira Lindo.
El libro Manolito Gafotas es muy gracioso y divertido. Manolito tiene ocho años y vive en el barrio Carabanchel.
Tiene un padre que sólo habla cuando gana el Madrid, por Noche Vieja y por su cumpleaños. Se llama Manolo y tiene un camión, por eso le dicen Manolo el camión.
Su madre Catalina siempre regaña a Manolito Gafotas a su padre, el Imbécil y al abuelo Nicolás. Para Manolito Gafotas, el abuelo Nicolás es el mejor del mundo.
Los amigos de Manolito Gafotas son: Yihad, Paquito Medina el listillo de la classe, Susana bragas sucias, Jessica la ex gorda de la classe y el Orejones López.

Mi opinión sobre el libro es que es muy gracioso y divertido.
 

dilluns, 12 de març del 2012

Proceso de digestión de una chuche


Proceso de digestión de una chuche

  1. En primer lugar interviene la boca, donde los dientes, masticando, las glándulas salivares, segregando saliva y la lengua, ayudando en todo el proceso y se forma el bolo alimentico
    En segundo lugar la lengua pasa el bolo alimentico a la faringe, y a través del epligotis pasa al esófago, que conduce al bolo alimentico hasta el estómago
En tercer lugar en el estómago se mezclan los alimentos con los jugos gástricos, absorviendo las proteins, formando el quilo.

En cuarto lugar el quilo pasa del estómago al intestino delgado a traves del píloro.

En quinto lugar es entonces quando la vesícula biliar, situada en el hígado, vierte la bilis al intestino delgado para favorecer la digestión de las grasas.

En sexto lugar al mismo tiempo, el páncreas vierte el jugo páncreatrico para ayudar a seguir descompioniendo las grasas y las proteinas en el intestino.

En sétptimo lugar en el intestino delgado se absorben las sustancias nutritivas. Lo que queda pasa al intestino grueso, donde se absorben parte el agua y líquidos.

En octavo lugar el resto se llama heces fecales y son expulsados por el ano.


¿Sabes cuánto recorre una chuche desde la boca hasta el ano?

divendres, 24 de febrer del 2012

CARNAVAL 2012!!!


Avui dia 17 de febrer es carnaval hem anat disfressats a escola d' oficis. Hem fet una rua es fillets petits fins la Catedral i es mes grans fins ses Palmeres, quan vam arribar a escola vam menjar pa amb sobressada, i quan vam acabar es pa amb sobressada fam fer pati 2 hores, després vam fer una desfilada a n'es gimnas. (cada fillet/ta de P3, P4, P5 sortien a la passerel·la del gimnas) La meva opinio es que emb va agradar molt, va ser diverit encara que es pati va dura massa.

dilluns, 6 de febrer del 2012

EXPLORACIÓ D' ENCÈFALS


Dijous, dia 26 de gener vam explorar encèfals de diferents animals hi havia: un de conill, un de porc, un de galldindi i
un de be. També se veien totes les parts a cada un, vam medir cada encèfal també pesar i vam mirar amb un micrscopi ses neurones.

Per jo, aquesta experiència va ser xulissima!!! per què mai avia vist un cervell davant jo!!! i me vaig posar molt content!!!

Si voleu veure el vídeo entrau aquí:

diumenge, 5 de febrer del 2012

Iqbal Masih


He encontrado el video muy interesante porqué Iqbal Mashit era un niño que lo enviaron a los cuatro años a trabajar porqué su hermano grande se tenia que casar y no tenian suficiente dinero. Trajaba más de catorze horas al dia y lo maltrataban constantemente. A los diez años tuve coraje de salir de la fábrica a decir a la gente que denunciasen a los propietarios de la fábrica de alfombras.
He aprendido qu elos niños no deben trabajar ni ser maltratados.

JESÚS FANER ANGLADA

dimecres, 18 de gener del 2012


BELLA DORMENT DEL BOSC

A la classe interpratem l'obra de la “Bella Dorment del Bosc”.Avui ens han repartit els personatges i jo sere el soldat 2
Jo sóc el soldat David, tenc 22 anys vaig néixer a Itàlia i estic solter, no tenc cap fill, físicament som:alt, guapo, tenc els ulls blaus, som simpàtic i amable i es meu caràcter es graciós, però a vegades me pos massa nerviós.



dilluns, 9 de gener del 2012

Dilluns 1 de gener del 2012


Quan van acabar ses campanades, es papà va anar a dur es cotillons de sa cuina, però quan va tornar, va dir que no hi eren, i sa mamà va dir:Ai!!! me'ls he deixat a ca nostra!!! i en Xavier i jo vam anar a cercar-los i a les 00:30 vam obrir es cotillons!!! vam riure molt perquè a dins hi havia un nas de pallaso,dents de dràcula, un gorro un poc estrany i lo de sempre.
Quan vam arribar, es meu cosí i jo vam jugar amb sa DS després vam anar a dinar, al cap d'una estona vam seguir jugant amb sa DS, després vam anar a ca meva a fer es cafè i es meu cosí i jo vam jugar a Monopoly Electrònic. Després ens vam trobar amb es ”FANERS” per dir es versos, jugar i cantar. Quan vam arribar a ca nostra vam veure sa tele una estona i després vam anar en es llit.